Sportiskola

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése alapján a 2009-2010. tanévtől, a ZTE Football Club, a Városi Középiskolai Kollégium és iskolánk együttműködésével, valamint a MOB Utánpótlás-nevelési Programigazgatóságának jóváhagyásával indítottuk el a közoktatási típusú sportiskolai képzést. A 2014-2015. tanévtől –  iskolánk szakképző jellegéhez igazítva – a köznevelési illetve közoktatási kereteket adó gimnáziumi osztályokat felmenő rendszerben felváltják a sport ágazati szakközépiskolai illetve 2016. szeptembertől a szakgimnáziumi osztályok.

A képzés egyfajta tehetséggondozás is, amelyben a minőségi sporttevékenység és a tanulás együttes, szigorú napi és heti ritmusban, összehangoltan folyik. Ez a tevékenységrendszer kedvező hatással van a sportiskolai tanulók személyiségfejlődésére.

A diákok órarendjének összeállítása úgy történik, hogy a délelőtti edzések, valamint az ebédidő is jól illeszkedjen a tanórai foglalkozások rendjébe.

A tanórák, edzések, mérkőzések és a tanulás rendszere komoly leterheltséget és erőpróbát jelent a fiatalok számára. Mindezek összehangolt működése csak úgy lehet eredményes, ha az iskola, a szülők, a klub és a kollégium hatékonyan együttműködnek.

Az ágazati szakközépiskolai és a 2016-2017. tanévtől induló szakgimnáziumi képzésben résztvevő diákok számára – az érettségi vizsgát követően – 1 tanév alatt lehetőség van OKJ-s sportedző (labdarúgás) szakképesítés megszerzésére is.

Természetesen az érettségit megszerző diákok – elsősorban edző, testnevelő tanár, rekreáció szakirányokban, a tanulmányi eredményeik függvényében -  felsőoktatási intézményekben is továbbtanulhatnak.

https://youtu.be/Ua3QUelojVU

Sportiskola